Είδηση βόμβα : Η Ρωσία προσάρτησε το 60% των κρατικών της αποταμιεύσεων σε Κινέζικο ψηφιακό νόμισμα
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την παγκόσμια οικονομία διαπιστώνετε μια έντονη τάση άμεσης αποδολαριοποίησης ιδιαίτερα από χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα οι οποίες από ότι φαίνεται ενώνουν τις δυνάμεις τους έχοντας έναν κοινό στόχο, την ολοκληρωτική αποδέσμευση των οικονομικών τους δεδομένων από την παγκόσμια τράπεζα η οποία από το 1945 διαχειρίζεται όλες τις παγκόσμιες συναλλαγές σε πρωτογενή παράγοντα, μέσω του δολαρίου, γεγονός το οποίο είχε συμφωνηθεί, στην συνθήκη του Μπρέτον Γουντς το 1944, βάση της οποίας σήμερα 198 κράτη έχουν τεράστια αποθεματικά κεφάλαια σε λογαριασμούς καταπιστεύματος, από τα παράγωγα κέρδη τα οποία δημιουργήθηκαν από όλες τις παγκόσμιες συναλλαγές που έγιναν από τότε έως και σήμερα.
Από τα ως άνω αναφερόμενα προκύπτει ένα ερώτημα : Γιατί Ρωσία και Κίνα να θέλουν να αποστασιοποιηθούν από μια συμφωνία την οποία αφενός έχουν και οι δυο υπογράψει και αφετέρου κερδίζουν ασύλληπτα ποσά στα αποθεματικά τους σύμφωνα με τον υψηλό συντελεστή εμπορικής δραστηριότητας τον οποίο και οι δυο διατηρούν ?
Η ιδέα ενός κοινού ρωσο-κινεζικού νομίσματος εμφανίστηκε περιοδικά την τελευταία δεκαετία, ειδικά αφότου η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα άνοιξε το πρώτο της γραφείο στο εξωτερικ,ό στο Πεκίνο το 2017.
Ο Craig Singleton, Senior Fellow στο Foundation for Defense of Democracies, σημείωσε ότι οι Κινέζοι ηγέτες συνομιλούν εδώ και δύο δεκαετίες για τη μεταρρύθμιση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και την αποδυνάμωση της κυριαρχίας του δολαρίου.
«Δύο στοιχεία αυτής της στρατηγικής επικεντρώνονται γύρω από την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου συστήματος εμπορευμάτων με βάση το γιουάν και τις προσπάθειες της Κίνας, σε συνεργασία με τη Ρωσία και άλλες ομοϊδεάτες χώρες, να αμφισβητήσει την κυριαρχία του δολαρίου δημιουργώντας ένα νέο αποθεματικό νόμισμα», είπε ο Σίνγκλετον στο Fox. News Digital.
«Ουσιαστικά, το Πεκίνο και η Μόσχα επιδιώκουν να οικοδομήσουν τη δική τους σφαίρα επιρροής και μια νομισματική μονάδα εντός αυτής της σφαίρας, προστατεύοντας ουσιαστικά τον εαυτό τους από την απειλή των αμερικανικών κυρώσεων», πρόσθεσε.
Ωστόσο, η ποσότητα ρεκόρ χρυσού που αγόρασε η Κίνα έχει προκαλέσει κάποια ανησυχία, παρόλο που η τάση παραμένει στο ραντάρ για τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης: οι ελβετικές εξαγωγές χρυσού στην Κίνα έφτασαν σε υψηλό πενταετίας, με το Πεκίνο μόνο τον Ιούλιο να λαμβάνει 80,1 τόνους χρυσού σε αξία σε περίπου 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια – υπερδιπλάσιο από τους 32,5 τόνους που αγόρασε τον Ιούνιο και το δεύτερο υψηλότερο μηνιαίο σύνολο από το 2012, σύμφωνα με το Reuters.
Ο Francis Hunt, ειδικός στις συναλλαγές, είπε στην Asia Markets ότι η χρήση χρυσού για την υποστήριξη του νομίσματος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να χτιστεί η εμπιστοσύνη στο εν λόγω νόμισμα και αυτό το νόμισμα μπορεί να είναι ψηφιακό στη φύση για να δώσει στην Κίνα μεγαλύτερο έλεγχο της δραστηριότητας των πολιτών της.
Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τα νέα δεδομένα τα οποία εμφανίζονται στην παγκόσμια κοινότητα θα πρέπει να ανατρέξουμε σε γεγονότα του παρελθόντος ξεκινώντας από την επίσημη ανακοίνωση της Κίνας τον Φεβρουάριο του 2021 η οποία δημιούργησε μια αυτόνομη ψηφιακή πλατφόρμα συναλλαγών ορίζοντας ένα ψηφιακό νόμισμα ως το επίσημο κρατικό νόμισμα της χωράς ανοίγοντας τον δρόμο για μια μελλοντική αντικατάσταση, του εδώ και πολλά χρόνια υπερπληθωριστικού δολαρίου.
Το εν λόγο γεγονός πυροδότησε άμεσα τους μηχανισμούς άμυνας του δυτικού στρατόπεδου με αποτέλεσμα μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο οι Η.Π.Α να έχουν μεταφέρει τεράστιο στρατιωτικό εξοπλισμό σε Ευρώπη και Βαλκάνια με στόχο την άμεση δυνατότητα επίθεσης προς την Μόσχα μέσω Νατοϊκών πυραυλικών συστημάτων, τα οποία ήταν έτοιμα να εγκατασταθούν στο έδαφος της Ουκρανίας, πράγμα το οποίο δεν έγινε ποτέ διότι, η Ρωσία πρόλαβε να ξεκινήσει πρώτη την επίθεση ούτως ώστε να αποτραπεί η πιθανότητα της άμεσης χρήσης πυρηνικών μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ κάνοντας χρήση της τακτικής, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.
DIA SPORA WEB TV ΄΄ Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑΤΟΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ΄΄
Άρα σε αυτό το σημείο μπορούμε να πούμε ότι η Κίνα με έναν ιδιαίτερα αποστατικό τρόπο παρακίνησε την Ρωσία να μπει στην μέση, δίνοντας της υποσχέσεις για μελλοντική οικονομική στήριξη σε οποιοδήποτε σενάριο αποσύνδεσης της ρώσικης οικονομίας από το δολάριο, έτσι λοιπόν με αυτό το τέχνασμα οι Κινέζοι πέτυχαν να φέρουν πιο κοντά τους την Ρωσία με σκοπό να εκμεταλλευτούν τα αμέτρητα ενεργειακά πλεονεκτήματα, καθώς και την πολύ σημαντική γεωστρατηγική της θέση ως συνδετικός κρίκος μεταξύ δύσης και ανατολής.
Κλείνοντας για να απαντήσουμε και στην ουσία του ερωτήματος το οποίο θέσαμε εξ αρχής, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι Η.Π.Α εδώ και πολλά χρόνια εκδίδουν δολάρια χωρίς εμπράγματη αξία δημιουργώντας μια ψευδόοικονομία οπού συνεχώς κρύβει τις δυνατότητες της πραγματικής οικονομίας από τα περισσότερα κράτη παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να επιβιώσει ως το κεντρικό μέσω διεθνών συναλλαγών διότι στηρίζετε σε χρέος οπού έχει πλασματικά δομηθεί πάνω στον πραγματικό πλούτο που επιμελώς αποκρύπτετε.
Τέλος, ερχόμενοι στα γεγονότα του σήμερα , Η Ρωσία ενέκρινε μια νέα ρυθμιστική δομή ενεργητικού για το Εθνικό Ταμείο Πρόνοιας (NWF). Τα περιουσιακά στοιχεία σε δολάρια αποκλείονται πλήρως από το κρατικό ταμείο. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Από εδώ και στο εξής, επιτρέπεται η διατήρηση κρατικών αποταμιεύσεων μόνο στο νόμισμα μιας φίλης χώρας (το γιουάν ) και σε χρυσό. Το μέγιστο μερίδιο του( γιουάν = ψηφιακό νόμισμα Κίνας) στα περιουσιακά στοιχεία του NWF είναι τώρα 60% και ο χρυσός 40%, και τα υπόλοιπα στους λογαριασμούς σε λίρες στερλίνα και γιεν Ιαπωνίας έχουν πλέον μηδενιστεί.
Η συναλλαγματική ισοτιμία του γιουάν ρυθμίζεται από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας και εάν η κινεζική ρυθμιστική αρχή αποφασίσει να υποτιμήσει το γιουάν μετά από σύσταση των αρχών της ΛΔΚ προκειμένου, για παράδειγμα, να υποστηρίξει τους Κινέζους εξαγωγείς, τότε αυτό θα γίνει αμέσως.
Σε αυτή την περίπτωση, οι επενδύσεις του 60% της ρωσικής οικονομίας θα εκτεθούν επίσης στον κίνδυνο τεράστιας απομείωσης. Επιπλέον, η Κίνα έχει μεγάλο δημόσιο χρέος, ως ποσοστό του ΑΕΠ, σχεδόν το ίδιο με αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών, και για το γιουάν αυτό είναι επίσης ένας συγκεκριμένος κίνδυνος όπως ακριβώς συμβαίνει και με το υπερπληθωριστικό δολάριο.
Καπού εδώ εμφανίζετε σε όλους τους ανθρώπους πλανητικά η τεράστια αποτυχία διαχείρισης του πλούτου
από όλους αυτούς τους αντίανθρώπινους μηχανισμούς που έχουν καπηλευτεί όλα τα δικαία των ανθρώπων και τα χρησιμοποιούν με σκοπό την γενοκτονία και την πλήρη αποσταθεροποίηση του φυσικού δικαίου.
Το μονό σίγουρο είναι ότι όλες αυτές οι αποστατικές μηχανές παραγωγής χαρτιού χωρίς εμπράγματη πιστοποιημένη άξια, αργά η γρήγορα θα πέσουν,
διότι δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν την αυριανή πραγματική οικονομία της Ελλήνων πολιτείας, η οποία θα έχει νόμισμα με πιστοποιημένη άξια σε χρυσό ώστε να μην μπορεί ποτέ να χάσει την εμπράγματη άξια του.
Η ιστορία επαναλαμβάνετε και βλέπουμε για ακόμα μια φορά ότι όταν όλα πλέον έχουν αποτύχει δημιουργείτε η ανάγκη να πάμε στην αρχή και να επαναπροσδιορίσουμε τις άξιες και τις αρχές μας ως άνθρωποι, αυτό το γνωσιακό φορτίο το κουβαλάμε εμείς οι Έλληνες από πάντα για πάντα ως θεματοφύλακες της ορθής κριτικής σκέψης άλλα και Σοφίας ,που οι πρόγονοί μας, έδωσαν με ανιδιοτέλεια στην απανταχού ανθρωπότητα.
https://vasilakis-stylianos.blogspot.com/2023/01/60.html?fbclid=IwAR2R2O0lYmbI2vEaS-WUjhzsBNKg2d7LYjOV4VCNyyWovv4q3ussX8WbjQA
0 Σχόλια