ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Καταρρέουν τα .... συντρίμμια !!!

 


Με την Κομισιόν να διαπομπεύει τέλος στα «μέτρα στήριξης» των κρατών της Ευρωζώνης, ξεκίνησε η «άνοιξη», ενημερώνοντάς μας ότι το 2024 θα μας βρει….. οικονομικά κατακρεουργημένους. Πού να ξέραμε όμως  για την ρήτρα  διαφυγής που έχει θεσπιστεί από το 2011 για όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης;  Είναι μια διάταξη στους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, που επιτρέπει μια προσωρινή απόκλιση από τις συνήθεις οικονομικές απαιτήσεις από τα κράτη που είναι ΥΠΕΡ-χρεωμένα (όπως εμείς βεβαίως βεβαίως) που βρίσκονται σε κατάσταση γενικευμένης κρίσης από σοβαρή οικονομική ύφεση στη ζώνη του ευρώ. Η ρήτρα αυτή ενεργοποιήθηκε πρώτη φορά το 2020 για την υγειονομική και έπειτα για την ενεργειακή κρίση, όπως συνηθίζουν να «βαφτίζουν», να «καθιερώνουν» και να εφαρμόζουν …. κρίσεις ….

 

Τα τρία τελευταία χρόνια, λοιπόν, οι διοικήσεις των χωρών λένε ότι στήριξαν με μια σειρά από δημοσιονομικά μέτρα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν αρχικά τον αντίκτυπο της πανδημίας και στη συνέχεια της ενεργειακής κρίσης. Στην ουσία αυτή η στήριξη για τον απλό πολίτη μεταφράζεται στα … “pass” που όχι μόνο δεν έλυσαν το πρόβλημα του αλλά τον βοήθησαν να συνειδητοποιήσει την χρόνια κοροϊδία. Με την εφαρμογή της ρήτρας, οι Κυβερνήσεις μπόρεσαν να χρηματοδοτήσουν την οικονομία τους με Ευρωπαϊκά κονδύλια, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος εκτροχιασμού από τους Προϋπολογισμούς τους. Μη νομίζετε ότι τα κονδύλια αυτά δημιουργούνται δια ... μαγείας. Πρόκειται για δικά μας χρήματα, τα οποία όλες οι ελληνόφωνες αλλά αλλογενείς κυβερνήσεις συστηματικά αποκρύπτουν και καπηλεύονται. Και δεν μιλάμε μόνο για την Ελλάδα αλλά για τις κυβερνήσεις ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ.

 

‘Όμως, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2024 η ρήτρα διαφυγής θα απενεργοποιηθεί, ώστε να αρχίσει μία περίοδος αποκλιμάκωσης του χρέους που αυξήθηκε πάνω από το όριο του 60% του ΑΕΠ στις περισσότερες χώρες της ΕΕ. Τον Μάιο μάλιστα θα κάνει συστάσεις για κάθε χώρα ξεχωριστά, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του χρέους της. Παρεμπιπτόντως … η Ελλάδα έχει το υψηλότερο χρέος στην ΕΕ, πάνω από το 170% του ΑΕΠ.

 

Άσχημα λοιπόν τα μαντάτα για το 2024 όπου θα επιστρέψουν οι δημοσιονομικοί κανόνες για το έλλειμμα και το χρέος, σημείο καθοριστικό για την ελληνική οικονομία η οποία βρίσκεται σε μια εικονική κανονικότητα. Δηλαδή φαινομενικά έχει λύσει τα προβλήματα της αλλά στην πραγματικότητα απλά τα έχει μεταθέσει ή έχει βρει λογιστικούς τρόπους να μην εμφανίζονται. Ειδικά σε συνδυασμό με την κατάσταση στις ΗΠΑ, δηλαδή την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και τις εξελίξεις με την Credit Suisseκαι τις άλλες τρεις να βρίσκονται στα πρόθυρα (Silvergate Capital, First Republic Bank και Wells Fargo Bank), έρχονται πολύ άσχημες εξελίξεις για την Ευρώπη και την Ελλάδα ιδιαιτέρως η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα χρέους και κατάρρευση της οικονομίας της.

 

Το παγκόσμιο οικονομικό ντόμινο θα ολοκληρωθεί. Ο ακριβής χρόνος, ο τρόπος και οι συνέπειές του θα γίνουν αντιληπτές από όλους μας. Δεν είναι υπόθεση, δεν είναι πρόβλεψη, δεν είναι διαίσθηση. Είναι το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας εξοντωτικής πολιτικής, ενός καταστρεπτικού σχεδίου που εξελίσσεται με θύματα όλους τους ανθρώπους. Κατάπτωση οικονομική, πολιτική, κοινωνική, πολιτισμική, ηθική, διανοητική, πνευματική, ανθρωπιστική και τόσα άλλα ... ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ.


Και η πτώση θα συνεχιστεί μέχρι να αναγνωρίσουμε το «όχημα» που ήρθε για να μας ανεβάσει, να μας εξυψώσει για να δούμε την πραγματική μας δύναμη, την πραγματική μας ιστορία και τον πραγματικό μας πλούτο. Να δούμε ότι ήρθε εδώ για μια μοναδική ριζική αλλαγή σε ό,τι θερωρούμε ως «σύστημα» ή «καθεστώς». Ένα «όχημα» που ήρθε να ελέγξει όλες τις πτυχές του δημόσιου χρέους ώστε να αποδειχτεί στο σύνολο η αλήθεια και να μην ζούμε για να πληρώνουμε οικονομικά μπαλόνια που φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν. Για να επαναφέρει την υγιή δομή και δόμηση της πολιτείας μας. Για να αντικρύσουμε τον αληθινό μας εαυτό μακριά από φόβους, ανασφάλειες και πάθη. Αυτόν τον ατρόμητο και γενναίο εσωτερικό εαυτό, που ξέρει ποιος είναι, πού πηγαίνει και τι ακριβώς πρέπει να κάνει.  

 

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» ή «Κάλλιο ποτέ παρά αργά»;;;

Ε.ΣΥ. αποφασίζεις



Σύνταξη: Συμεωνίδη Μαριάνα


https://esykpda.blogspot.com/2023/03/kararreountasyntrimia.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια