ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ελπίζω χωρίς να σκέφτομαι…τα γιατί πολλά

 


 Ελπίζω χωρίς να σκέφτομαι…τα γιατί πολλά
Σε τι κατάσταση βρισκόμαστε σήμερα;; Αναντίρρητα ζούμε σε ταραγμένους καιρούς. Και ιδίως προεκλογικά αντικρίζουμε πράγματα που στήνουν σκηνικά αμόκ. Η TV με προσφιλείς τις τακτικές στρώνει τον δρόμο της ομηρείας σου, στο όνομα της ενημέρωσης. Αυτό το δουλικό, συστημικό, μιντιακό μέσον, σε βομβαρδίζει με μια θλιβερή, απαίσια προπαγάνδα, εναρμονισμένη ανάλογα με ποια πολιτική πρέπει να συμβαδίζει και φυσικά αμείβεται αδρά.

Αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές, πολιτευτές παρελαύνουν και με στημένη agenta ερωτήσεων, φέρνουν καταστροφή ή ευημερία. Είσαι στην μέση της αρένας και γύρω σου αγρίμια. Μην θαμπώνεσαι από χαμόγελα στα πρόσωπα. Τα δόντια τα κρύβουν περίτεχνα. Ελπίζεις πως θα ξεφύγεις από τον κλοιό ψηφίζοντας κάποιο κόμμα που θα σε προστατέψει.

Όμως με μια αναδρομή στο παρελθόν οι ελπίδες σου πάνε φούντο. Το ίδιο έκανες πολλές φορές πριν, αλλά τίποτε δεν άλλαξε. Κάτσε και  θυμήσου. Υποσχέσεις πολλές, καμία δεν τυποποιήθηκε. Δεσμεύσεις ατελείωτες, αλλά τα αποτελέσματα οικτρά. Είσαι μέσα στην καταιγίδα και ψάχνεις δένδρο να προφυλαχθείς. Μα θα σε χτυπήσει κεραυνός.

Ελπίζεις να την γλυτώσεις.

Ελπίζεις το παιδί σου να συνεχίσει τις σπουδές του και γι’ αυτό δεν τρως, δεν ντύνεσαι, δεν ανάβεις σόμπα τον χειμώνα.

Ελπίζεις κάποιος εργοδότης να σε προσλάβει και να σε ξεζουμίσει.

Ελπίζεις στο jocker αλλά χάνεις και τα λίγα. Σε όποιον θεό και αν πιστεύεις, μην ελπίζεις ότι θα σου φτιάξει το μέλλον.

Ελπίζεις στον πολιτικό που εν γνώσει σου ψεύδεται, αλλά περιμένεις με αγωνία το τέλος της συνέντευξης. Το πρόβλημα εδώ είναι πως δεν πιστεύεις στον εαυτόν σου και κρεμάστηκες στους εμπόρους της ελπίδας. Η ελπίδα είναι η παραδοχή της ανικανότητας, της αποφυγής λήψης υπεύθυνης στάσης για την ζωή σου.

Από την άλλη κάνω μια ερώτηση πρόταση.

Σκέφτηκες ποτέ, έστω και φευγαλέα, γιατί όλα αυτά συμβαίνουν και είσαι μονίμως το θύμα;; Σκέφτηκες ποτέ γιατί οι κυβερνήσεις ψηφίζουν και επιβάλλουν απεχθείς φορολογικούς νόμους;; Γιατί μας υποχρεώνουν σε 99 χρόνια οικονομικής σκλαβιάς, σε ξένους αντιανθρώπινους οργανισμούς;; Γιατί διαμελίζουν την πατρίδα με το πωλητήριο της Μακεδονίας και του Αιγαίου προσεχώς;; Γιατί τα δημιουργικά νιάτα ξενιτεύονται;; Γιατί κλείνουν βιομηχανίες, βιοτεχνίες και μένεις άνεργος;; Γιατί πλημμύρισε η χώρα αφροασιάτες που εισβάλουν ανεξέλεγκτα;; Γιατί τι αγόρι από το Καστελόριζο πήγε για θεραπεία στην Τουρκία;;

Τα γιατί πολλά, διότι δεν σκέφτεσαι. Πονηρούλης, αφήνεις στους άλλους την βαριά δουλειά. Στο γήπεδο λιοντάρι, για την πατρίδα ανύπαρκτος. Πριν πας στην πολιτική  συγκέντρωση πριν χειροκροτήσεις, σκέψου πόσο βαθιά στην λήθη είσαι και πόσο χαμηλότερα θα πέσεις. Διότι έτσι σε θέλουν. Σε λήθαργο, ανενεργό σαν πεθαμένο. Για να σε κουμαντάρουν μοιράζοντας ψίχουλα από ένα πλούσια στρωμένο τραπέζι που αυτοί απολαμβάνουν.

Μέχρι να σκεφτείς και να ξυπνήσεις. Να φωνάξεις ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Εγώ θα κυβερνήσω διότι έχω την δύναμη και την γνώση. Στοιχεία απαραίτητα για την διακυβέρνηση της πατρίδας που παρέχει σ’ όλους τους πολίτες η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Ο πολιτικός φορέας του Έθνους των Ελλήνων διεκδικεί τα δίκαια και τα δικά μας μαζί με τον αφυπνισμένο πλέον πολίτη. Που δεν ελπίζει σε μάγους, αλλά σκέφτεται και πράττει. Ο κομπάρσος γίνεται πρωταγωνιστής και κυβερνά με νόμους, αρχές και αξίες.

Χρήστος Κράγιας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια