ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΙΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

 Η κυβέρνηση καλλιεργεί τον πανικό και τον φόβο στον ελληνικό λαό ο οποίος καλείται να πληρώσει την ολιγωρία, την αναποτελεσματικότητα και την ανικανότητα της, ενώ η ασφάλεια των πολιτών είναι έρμαιο της ανάλγητης αυτής κυβέρνησης.

Η Ελλάδα παραμένει μια ακυβέρνητη χώρα, μια χώρα ανοχύρωτη, τριτοκοσμική με αποκλειστική ευθύνη του επιτελικού κράτους του Μητσοτάκη. Αποδεικνύεται έτσι ότι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα περίβλημα ενός κέντρου εξουσίας  με σκοπό την ενίσχυση της εξουσίας του πρωθυπουργού και τον έλεγχο όλων των δομών του κράτους με έναν αναξιοκρατικό και πελατειακό τρόπο.

Οι Έλληνες αισθάνονται απροστάτευτοι για θέματα καθημερινής ασφάλειας πέρα από αυτά της πολιτικής προστασίας όπως τα Τέμπη, οι φυσικές καταστροφές και οι επιπτώσεις τους, οι εκρήξεις στην Αγχίαλο, η καταστροφή του κοσμήματος της Δαδιάς, η απερίγραπτη καταστροφή στη Θεσσαλία, η οποία είναι η τομή στην ιστορία της χώρας.

Αν υπήρχε ένα κράτος που παρήγαγε ασφάλεια και προστάτευε τον πολίτη δεν θα είχαμε αύξηση της εγκληματικότητας, η οποία καταγράφεται κυριολεκτικά φρενήρης. Πολίτες, καταστήματα, σπίτια και περιουσίες έχουν γίνει έρμαιο στις ορέξεις κακοποιών, δολοφονίες νέων ανθρώπων, κλοπές, διαρρήξεις, βανδαλισμοί και βιαιότητες είναι μια καθημερινότητα για τους κατοίκους πολλών περιοχών της χώρας μας.

Παντελής είναι η απουσία του κράτους στη μάχη κατά της ακρίβειας, διότι οι αυξήσεις μισθών χωρίς έλεγχο της αγοράς για να συγκροτηθούν και να μειωθούν οι τιμές, δεν οδηγεί πουθενά.

Ας μην κοροϊδευόμαστε !! Δεν είναι τα καιρικά φαινόμενα ακραία, ακραία είναι η κυβερνητική ανικανότητα που δεν μπορεί να προβλέψει, να διαχειριστεί και φυσικά να θεραπεύσει όσα η ίδια κατά καιρούς υπόσχεται, γιατί καλά είναι τα εκατομμύρια και οι υποσχέσεις, αρκεί να μην τα παρασύρουν τα νερά των χειμάρρων στις τσέπες των επιτήδειων που κάνουν, με χορηγό την κυβέρνηση, τις καταστροφές ευκαιρίες.

Το ίδιο σενάριο επαναλαμβάνεται και το έργο είναι σαν να το έχεις ξαναδεί, ξεχάστηκε η βόρεια Εύβοια και σύντομα θα ξεχαστούν η Ρόδος, ο Έβρος, η Θεσσαλία. Θα ανακοινωθούν προγράμματα και σχέδια με ημερομηνία λήξης στην πλάτη των ρημαγμένων τόπων και των κατεστραμμένων ανθρώπων, μέχρι να πέσουν οι υπογραφές και να μοιραστούν τα έργα και έπειτα…… τα επόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα θα ανακαλύψουν την ακραία ανικανότητα τους.

Το πολιτικό σύστημα της παρακμής ακροβατεί ανάμεσα σε τραγωδίες των Τεμπών και του ολέθρου της Θεσσαλίας, ενώ η απανθρακοποίηση των Ελληνικών νησιών με στόχο την πράσινη ανάπτυξη, την ενεργειακή ανάπτυξη, τις ψηφιακές καινοτομίες, παιδεύουν τους πολίτες της χώρας.

Οράματα και ξύλινοι λόγοι από μια κυβέρνηση που συνεχώς υπεκφεύγει και μεταθέτει τις ευθύνες, την ώρα που το δάσος της Δαδιάς καταμετρά τις ανίατες πληγές του και τη στιγμή που τον πλουτοφόρο κάμπο της Θεσσαλίας καταβυθίζουν οι λάσπες στην ανυπαρξία.

Η πολιτική τάξη η οποία εκ των υστέρων μεταθέτει τις καταστροφές στην κλιματική αλλαγή, αγνοεί και παρακάμπτει τα λάθη, τις ελλείψεις και τις αστοχίες του επιτελικού κράτους. Στέκεται ανίκανη και προβληματική στη διαχείριση των πάσης μορφής κρίσεων ενώ απλοί πολίτες, εθελοντές, στρατιώτες και πυροσβέστες μοχθούν και ματώνουν στις στάχτες και στις λάσπες των ημερών, προκειμένου αυτοί όλοι οι ανώνυμοι να αναλάβουν την σωτηρία πολιτών και περιουσιών.

Στο απυρόβλητο αφήνει η πολιτική ηγεσία και «νίπτει τας χείρας της» για τον κύριο υπεύθυνο της τραγωδίας των αδικοχαμένων Ελλήνων, που έχασαν την ζωή τους στο μοιραίο δυστύχημα στην Λιβύη. «Πόντιοι Πιλάτοι» Μητσοτάκης και Δένδιας για τη τραγωδία και είναι ανεύθυνο όσο και παράλογο, να κλείνει τα μάτια του ο πρωθυπουργός και τα αυτιά του ο υπουργός άμυνας για τα όσα συμβαίνουν στην κορυφή της στρατιωτικής πυραμίδας, λόγω ακραίων συμπεριφορών που τραυματίζουν το κύρος των ενόπλων δυνάμεων.

Ζούμε σε μια χώρα όπου η αναπτυξιακή πολιτική της στηρίζεται στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών και των δημόσιων δομών καθώς επίσης και στην επιδίωξη του κέρδους για λίγους. Η ακραία αυτή πολιτική άφησε πίσω της συντρίμμια. Τα δάση, οι παραλίες και τα ευαίσθητα οικοσυστήματα, εκχωρούνται σε επιχειρηματικά συμφέροντα και θυσιάζονται στο βωμό του πρόσκαιρου κέρδους.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών αποκάλυψε την κατάρρευση του δικτύου και των σιδηροδρομικών υποδομών, με σκοπό  την ιδιωτικοποίηση του. Τα δάση καίγονται απροστάτευτα, γιατί δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ούτε προσαρμογής στους φυσικούς κινδύνους, ούτε πρόληψης των φυσικών καταστροφών.

Το γεγονός ότι οι καταστροφές στη χώρα μας είναι πολλαπλάσιες από εκείνες στα γειτονικά μας κράτη που μοιράζονται τις ίδιες με εμάς καιρικές συνθήκες, καταδεικνύει την παντελή απουσία πολιτικής αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να χάνει μέρα με τη μέρα το στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης και την τελευταία ευκαιρία μιας αυτοδύναμης και ισόρροπης οικονομικής ανάπτυξης που θα έχει διάρκεια στο χρόνο και θα δίνει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στα αγαθά σε όλους.

Φυσικές καταστροφές, υψηλές θερμοκρασίες, καταστροφή καλλιεργειών, είναι κάποιες από τις συνέπειες επιδείνωσης της πείνας ,της μετανάστευσης και της φτώχειας η οποία είναι μια ανθρωπιστική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τι συμβαίνει λοιπόν στην χώρα μας όπου οι επιπτώσεις των έντονων καιρικών φαινομένων είναι εμφανείς; Οι Έλληνες νιώθουν πρόσφυγες στην ίδια την χώρα τους. Οι πολίτες είναι μόνοι τους χωρίς ασφάλεια, χωρίς βοήθεια, χωρίς κράτος δικαίου. Υπάρχει ένα μίσος κατά της ελληνικότητας και του ελληνισμού από τις εκάστοτε κυβερνήσεις οι οποίες εκτελούν τα συμφέροντα του εξωτερικού.

Όλοι μαζί επιθυμούν να καταστραφεί το ελληνικό πνεύμα, να αφανιστούν οι Έλληνες, διότι αποτελούν εμπόδιο στην επέκταση και εξάπλωση της κυριαρχίας των υλικών συμφερόντων τους που έχουν ως σκοπό να δυναστεύουν όλον τον πλανήτη.

Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι πολλαπλές, η ασφάλεια των πολιτών δεν είναι ευχέρεια ή προνόμιο αλλά υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης. Η χώρα δικαιούται ένα καλύτερο παρόν και ένα ακόμα καλύτερο μέλλον.

Με την «Ελλήνων Συνέλευσις» μπορούμε και αξίζει να το διεκδικήσουμε απομακρύνοντας εικόνες κοινωνικής αποσύνθεσης και ασυδοσίας. Η «Ελλήνων Συνέλευσις» δημιουργήθηκε για να ενώσει όλους τους ανθρώπους ώστε να διοικηθεί η Ελλάς από άξιους Έλληνες με αξίες, αρχές και νόμους και να δημιουργηθεί ξανά στον πλανήτη μας η Ελλήνων Πολιτεία.

Όσο πιο γρήγορα το νοήσουμε τόσο πιο γρήγορα θα ζήσουμε ως Έλλην άνθρωποι πολίτες σε δομημένες πολιτείες ανθρώπων.

‘’ΔΑΕΙΡΑ‘’


https://esypeloponnisou.wordpress.com/2023/10/09/ellines_prosfiges_2023/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια