ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ !!

 Αυτή είναι η Ελλάδα του 2023 «ζούμε από τύχη». Ήξεραν και για την ένταση του φαινομένου και την διάρκεια, ήξεραν και για το συνολικό ύψος βροχής, όμως κρύφτηκαν πίσω από το 112. Δεν τόλμησαν ούτε τους γέροντες ούτε τα παιδιά ούτε τους άρρωστους να απομακρύνουν.

Πόσο ανίκανοι πια!! Τελικά υπάρχει ελληνικό κράτος; Ξανά εθνική καταστροφή και ο κρατικός μηχανισμός ανίκανος και πλήρως αναποτελεσματικός όταν επαναλαμβάνεται ένα δραματικό φαινόμενο και τα αποτελέσματα είναι τα ίδια …. παντού καταστροφή!!
Το πολιτικό έλλειμμα της Ελλάδος είναι ξεκάθαρο, είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση, το μόνο που παρουσιάζεται είναι μια ανίκανη και παραδομένη κυβέρνηση, ένα συνολικό διεφθαρμένο και εξαρτημένο πολιτικό σκηνικό, ένα διαλυμένο πελατειακό κράτος και μια απογοητευμένη κοινωνία.


Στέκονται ανέτοιμοι, ανήμποροι να αντιμετωπίσουν και αυτή την φορά τις ολέθριες πλημμύρες. Κάθε κυβέρνηση δεν είναι να κάνει διαπιστώσεις, αλλά να προβαίνει σε ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας.
Η χώρα ζει μια βιβλική καταστροφή. Η Θεσσαλία έχει ισοπεδωθεί με ανθρώπινες απώλειες, αγνοούμενους και εγκλωβισμένους, με ανυπολόγιστες καταστροφές σε κρίσιμες υποδομές και δίκτυα, με τραγικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, σε επιχειρήσεις, στην κτηνοτροφική και γεωργική παραγωγή και σε αυτή την ολική καταστροφή έρχονται να προστεθούν και δεκάδες πλειστηριασμοί από μια κυβέρνηση ανάλγητη και επικίνδυνη.
Οι πυρκαγιές έκαψαν μέχρι τέλους και οι πλημμύρες «εξαφάνισαν» πόλεις και χωριά πάλι μέχρι τέλους!! όπως αποδείχθηκε τελικά ο πρωθυπουργός και ο κρατικός μηχανισμός που η δική του κυβέρνηση είχε δημιουργήσει, ήταν ανίκανοι να τις αντιμετωπίσουν. Οι πυρκαγιές έκαψαν μέχρι το σημείο που δεν είχαν τίποτα άλλο να κάψουν, όσο για τις πλημμύρες, ότι χειρότερο μπορούσε να συμβεί …. συνέβη.
Πλημμύρισε όλη η Θεσσαλία και οι τέσσερις μεγάλες πόλεις τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, η Λάρισα και ο Βόλος. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που θριάμβευσε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, εκλέχθηκε για να «βάλει μια τάξη» στην καθημερινότητα των πολιτών, όπως οι ίδιοι οι πολίτες πίστεψαν. Ωστόσο δύο μήνες μετά η Ελλάδα πηγαίνει από την μια καταστροφή στην άλλη!!


Στην Ελλάδα του 2023 δεν υπάρχουν σχέδια εκκένωσης για κάτι έκτακτο και για κάτι που βλέπεις να έρχεται. Άπαντες συμφώνησαν ότι το πρόβλημα θα είναι μεγάλο αλλά όλα …. έμειναν στο τραπέζι και στην εφαρμογή του …. 112. Αν προστεθεί σε αυτές τις καταστροφές και η προεκλογική τραγωδία των Τεμπών, το συμπέρασμα που βγάζουν όλοι οι πολίτες είναι πως στην χώρα αυτή «ζουν από τύχη».
Το «επιτελικό κράτος» Μητσοτάκη ναυάγησε στον κάμπο, ότι και να επικαλεστεί η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να προστατέψει τους πολίτες και τις περιουσίες τους. Στάθηκε πολύ λίγη για άλλη μια φορά να οργανώσει μια γραμμή άμυνας να σώσει ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και ζώα από τον αφανισμό.
Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει σε δύσκολες συνθήκες και δεν είναι μόνο οι φονικές πυρκαγιές και πλημμύρες που απειλούν τους πολίτες. Η δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στον Πειραιά, που έγινε απουσία λιμενικών, οι οποίοι έχουν καθήκον να βρίσκονται στον τόπο του εγκλήματος για να την αποτρέψουν, καταδεικνύει την πλήρη διάλυση του κράτους.
Όπως και η εγκληματικότητα στους δρόμους λόγω απουσίας αστυνομικών, όπως και η δυσλειτουργία των κρατικών νοσοκομείων λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όπως και ο ανεπαρκής αριθμός πυροσβεστών, αστυνομικών, λιμενικών, γιατρών και γενικότερα δημοσίων λειτουργών από τις κρατικές υπηρεσίες που δυσχεραίνουν το έργο τους.
Ο ελληνικός λαός δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο με υπαιτιότητα της κυβέρνησης που την επέλεξε και την επανεξέλεξε, γιατί πίστευε ότι μπορεί να τον προστατέψει. Ας ρωτήσει λοιπόν την κυβέρνηση που πήγαν τα εκατομμύρια για τα αντιπλημμυρικά έργα της Θεσσαλίας;
Μετά τις καταστροφές που προκάλεσε ο  “Ιανός” τον Σεπτέμβριο του 2020, εταιρεία έργων οδοποιίας και διαχείρισης πλημμυρών, αναλαμβάνει το 2021 τα αντιπλημμυρικά έργα της Καρδίτσας ύψους 143.000.000 ευρώ. Οι πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «daniel» αποδεικνύουν την γύμνια του επιτελικού κράτους του Μητσοτάκη και το ανύπαρκτο έργο της εταιρείας, που δεν θωράκισε την Καρδίτσα.

  • (Η ανάθεση του έργου διενεργήθηκε  με προσφυγή στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 2γ του άρθρου 32 και του άρθρου 32Α του ν.4412/2016 (Α’ 147). Για να μπορέσουν να τρέξουν τα έργα γρήγορα ζητήθηκε και λήφθηκε εξαίρεση υποχρέωσης έκδοσης περιβαλλοντικής αδειοδότησης.)
  • Προϊσταμένη Αρχή είναι η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών (Ε.Υ.Δ.Ε./Κ.Σ.Σ.Υ.) και Διευθύνουσα Υπηρεσία του υπόψη έργου το Τμήμα Κατασκευής Έργων (ΤΚΕ) Αθήνας (περιοχών Περιφέρειας Αττικής και Π.Ε. Εύβοιας και Κυκλάδων) της Ε.Υ.Δ.Ε./Κ.Σ.Σ.Υ.)

Όλα τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη και από μεριάς Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά …..τελικά, στα χαρτιά τα έργα μετα τον Ιανό.

Η απάντηση που έδωσε η εταιρεία έχει ως εξής:

  • «1) Στην περιοχή της Θεσσαλίας ουδέποτε ανατέθηκε στην ΤΕΡΝΑ εργολαβία φράγματος, ούτε καθαρισμός ή οποιαδήποτε εργασία σε σχέση με φράγματα.
  • 2) Σε ό,τι αφορά τα έργα αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από τον κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ» ΤΟ 2020 στις υφιστάμενες οδικές και σε λοιπές υποδομές, ισχύουν τα ακόλουθα: τα έργα που αναλάβαμε το 2021 δεν αφορούν αντιπλημμυρικά έργα αλλά την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε συγκεκριμένα τμήματα του υπεραστικού επαρχιακού οδικού δικτύου και την επαναφορά τους στην προ «ΙΑΝΟΣ» κατάσταση.»


Που «ξοδεύτηκε» λοιπόν αυτό το υπέρογκο ποσό; Η εταιρεία αρνείται ότι εκτέλεσε οποιοδήποτε αντιπλημμυρικό έργο στη Θεσσαλία !! Τότε τα χρήματα που πήρε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Αγοραστός,  Που έχουν πάει ;;;;

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πρακτορείο “DIKASTIKO”, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, έστειλε μία πολύ συγκεκριμένη παραγγελία που κινητοποιεί δικαστική διερεύνηση και βάζειστο στόχαστρο πρόσωπα απο την αυτοδιοίκηση για όσα έγιναν μετά τον “ΙΑΝΟ” στη Θεσσαλία.Μεταξύ των προσώπων αυτών είναι και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός,όπου υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές για όσα έχουν καταγγελθεί δημοσίως.

Σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός στον ALPHA κάλυψε τον εκλεκτό του περιφερειάρχη.  

«Ήταν και παραμένει ένας πολύ καλός περιφερειάρχης» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «εγώ δεν έχω παράπονα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση». Ανέφερε ακόμα ότι έγιναν πολλά έργα μετά τον Ιανό και ότι κάποια από’ αυτά υλοποιήθηκαν από την κεντρική κυβέρνηση. Απ’ την άλλη χαρακτήρισε «απολύτως λογικό» το ότι ξεκίνησε έρευνα απ’ τη δικαιοσύνη, αλλά τόνισε ότι αυτό «δεν είναι λόγος για εμάς να μην στηρίξουμε τον κ. Αγοραστό». «Δεν θέλω να προκαταλάβω την έρευνα της δικαιοσύνης» είπε ακόμα.

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=1904224646641720

Η ευρωπαική ένωση είχε προειδοποιήσει την Ελλάδα ήδη από τις 9 φεβρουαριου 2022 ότι δεν εφαρμόζει την υποχρέωσή της να παρέχει επικαιροποιημένους χάρτες κινδύνου πλημμύρας, ως όφειλε.

Δείτε τον χάρτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:ΕΔΩ


Από το 2016 η χώρα έχει την εθνική στρατηγική προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή με τον νόμο 4414/2016, για την οποία προβλέπεται η ανά δεκαετία αναθεώρηση και επικαιροποίηση. Το 2018 ολοκληρώθηκαν και κυρώθηκαν τα πρώτα σχέδια κινδύνων πλημμύρας στη χώρα.
Από το 2019 η κυβέρνηση της Ν.Δ. αδιαφόρησε και ενώ θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί η 1η αναθεώρηση των σχεδίων μέχρι 31/12/2021, αλλά…. δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Η ευρωπαϊκή επιτροπή στις 29/09/2022 υπέβαλε αιτιολογημένη γνώμη εις βάρος της Ελλάδος λόγω της απραξίας και της καθυστερημένης αναθεώρησης και επικαιροποίησης των σχεδίων και χαρτών κινδύνου πλημμύρας.

Στις 15/02/2023 η επιτροπή έστειλε προειδοποιητική επιστολή εκ νέου, αλλά η κυβέρνηση αδράνησε, το αρμόδιο υπουργείο κλιματικής κρίσης και πολίτικης προστασίας που ιδρύθηκε το 2021, παραμένει χωρίς οργανόγραμμα. Τα κονδύλια παραμένουν αναξιοποίητα με μόνο 0, 5% απορρόφηση και από έναν συνολικό προϋπολογισμό 187, 5 εκατομμυρίων ευρώ, έχουν προχωρήσει έργα μόλις 938 χιλ. ευρώ.

Αριθμ. H.Π. 31822/1542/Ε103/10 (ΦΕΚ 1108 Β/21-7-2010)

Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτόν τον τόπο;
Μια κυβέρνηση ανίκανη, μια κυβέρνηση λάσπης χωρίς σχέδιο, χωρίς υποδομές στις ακραίες καιρικές συνθήκες, η οποία λάμπει δια της απουσίας της και που αφήνει μια χώρα απροστάτευτη και υπό παράλυση.
Πρέπει λοιπόν να μπει ένα τέλος, πριν είναι αργά για την ίδια την χώρα και την δημοκρατία. Αυτό θα επιτευχθεί μόνον όταν οι ίδιοι οι πολίτες με ομόνοια και συλλογικότητα αναλάβουν την διαχείριση της χώρας, γιατί ενωμένοι μπορούμε να διαχειριστούμε τα πάντα.
Ο πολιτικός φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις» είναι μονόδρομος στην ένωση των ανθρώπων και εγγυάται την ασφάλεια της χώρας. Αναγνωρίζει ότι το πραγματικό χρέος που έχουμε ως Έλληνες πολίτες είναι να αναλάβουμε τις ζωές μας και το μέλλον στα χέρια μας, χρέος που έχουμε όχι μόνον προς τον εαυτόν μας αλλά προς ολόκληρο το γένος μας και κυρίως προς τους απογόνους και τις μελλοντικές γενεές.
Ο άνθρωπος γίνεται πολίτης ζώντας σε πόλη, παράγοντας πολιτισμό με πλήρη ασφάλεια στην ολότητα με αρμονία και συνοχή.
Η «Ελλήνων Συνέλευσις» είναι η οδός για την εγκαθίδρυση της Ελληνικής Δημοκρατίας. Λειτουργεί με άξονα τον πολίτη ο οποίος συμμετέχει με τον δυνατότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο στην κρίση των καταστάσεων, αποφάσεων, δεδομένων και στην άσκηση εξουσίας, ουσιαστικά είναι αυτός που άρχει πολιτικά στην Ελλήνων Πολιτεία.

‘’ΔΑΕΙΡΑ‘’



https://esypeloponnisou.wordpress.com/2023/10/17/aprostatefti_xora/?fbclid=IwAR176xg6IqUu5sZq30MEsHnAS9GvZV5L8FMCS1QVxQtnnwJ7DBS4OHecZdk

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια