ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

«Δημόσια» υγεία:Mία θλιβερή ιστορία – Έχεις φράγκα, θα ζήσεις,δεν έχεις, περίμενε το μοιραίο.

 



«Δημόσια» υγεία:Mία θλιβερή ιστορία – Έχεις φράγκα, θα ζήσεις,δεν έχεις, περίμενε το μοιραίο.

Το θέμα της υγείας στην χώρα μας είναι μια πολύ παλιά θλιβερή ιστορία. Δεκάδες

υπουργοί κυβερνήσεων, εξασκήθηκαν πάνω στον πόνο αγωνιούντων ασθενών και εφάρμοσαν αμέτρητα μοτίβα, για τα οποία μάλιστα θριαμβολογούσαν.

Και ως όλοι μας βλέπουμε και βιώνουμε, τα αποτελέσματα είναι πενιχρά έως ανύπαρκτα. Νοσοκομεία ΥΠΟ στελεχωμένα, εργαστήρια υπολειτουργούντα, κλινικές σε αναστολή λειτουργίας, καθαριότητα υποβαθμισμένη, σιτηρέσιο των σε ανάρρωση ασθενών, κατάλληλο για δίαιτα αδυνατίσματος.

Εξοπλισμός ιατρικών μηχανημάτων ελλιπής και αν κάπου υπάρχει, δεν έχουμε εκπαιδευμένο προσωπικό για να μπουν σε χρήση ή και βρίσκονται ακόμα σε κιβώτια. Τα τραγικότερα φαινόμενα παρουσιάζονται στην νησιωτική χώρα και οι θάνατοι πολλοί. Συμπέρασμα, λοιπόν, η υγεία στον αυτόματο πιλότο. Και μην ξεχνάμε και τα φακελάκια.

Ο νυν υπουργός υγείας, ο οποίος εχρημάτισε στο ίδιο υπουργείο προ δεκαετίας, σήμερα σοφότερος όντας από την πολυετή εμπλοκή με την πολιτική, περιχαρής και υπερήφανος ξεφούρνισε ο, τι κατέβασε η κεφαλή του.

Και τι μας λέει;; Όσοι περιμένουν το πολυπόθητο χειρουργείο που αχνοφαίνεται στο μέλλον, πλέον θα χειρουργούνται στα απογευματινά. Βέβαια προϋπόθεση είναι η χειρουργική κλινική να δύναται να προχωρήσει την διαδικασία, αφού έχει εκπληρώσει τα πρωινά χειρουργεία. Και αν οι κατάκοποι χειρουργοί πάρουν κάτι από Iron Man.

Και αν ο ασθενής, που για χρόνια πληρώνει ήδη με τις ασφαλιστικές του εισφορές την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μπορεί να πληρώσει εκ νέου την επέμβαση. Και για ευκολία, αναρτήθηκε σχετικός κατάλογος ως να είναι εμπόρευμα.

Θαυμάστε, φίλοι μου, τα λαμπερά μυαλά που ψηφίστηκαν να κυβερνήσουν και μάλιστα με το 41%. Υποκλιθείτε στο θράσος, την υποκρισία, το ψεύδος και την αναλγησία των υπουργών. Έχεις φράγκα, θα ζήσεις. Δεν έχεις, στωικά περίμενε το μοιραίο.

Η κατάπτωση της υγείας μας αγγίζει όλους μας. Και όσοι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, καλόν είναι να κάνουν μια επίσκεψη σε νοσοκομείο. Έτσι για να έχουν ιδίαν άποψη για την σημερινή κατάσταση και ίσως τότε αρχίσουν να σκέφτονται. Διότι, μην κρυβόμαστε, άπαντες οι ψηφοφόροι ενεργοί ή απέχοντες, από όλες τις παρατάξεις, φέρουμε την βαρύτατη ευθύνη γι’ αυτήν την ντροπή.

Είναι καιρός πλέον να μιλήσουμε σοβαρά και να αντιμετωπίσουμε σθεναρά το θέμα της δημόσιας και δωρεάν υγείας. Είναι  ζήτημα ζωής και θανάτου. Η αξιοπρέπεια του πολίτη και το δικαίωμα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση δυσμενών ιατρικών προβλημάτων, είναι για την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ μείζονος σημασίας.

Αναλυτικότατα παρουσιάζεται, στις προγραμματικές δηλώσεις(δείτε το ΒΙΝΤΕΟ) που κατατέθηκαν στον Άρειο Πάγο, ο εμπεριστατωμένος και πλήρως χρηματοδοτούμενος τρόπος και στόχος, που η υγεία θα λάβει την αρμόζουσα θέση στην Ελλήνων Πολιτεία.

Χρήστος Κράγιας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια