ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Δίνουμε Patriot PAC-3 και S-300 στην Ουκρανία με εγγυήσεις της Αμερικής

 


Δίνουμε Patriot PAC-3 και S-300 στην Ουκρανία με εγγυήσεις της Αμερικής
Reading Time: 4 minutes

Δίνουμε Patriot PAC-3 και S-300 στην Ουκρανία με εγγυήσεις της Αμερικής

Αποδυναμώνεται η ελληνική αμυντική ικανότητας, ειδικά στον τομέα της αεράμυνας.

Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά ,πετάνε ένα οτι δέχονται πιέσεις από τους συμμάχους τους στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και τελείωσε η υπόθεση.

Αποδυναμώνεται η ελληνική αμυντική ικανότητας, ειδικά στον τομέα της αεράμυνας.

Δίνουμε Patriot PAC-3 και S-300 στην Ουκρανία με εγγυήσεις της Αμερικής

Το Κίεβο ζήτησε περισσότερη βοήθεια στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ καί τόνισε ότι έχει  ανάγκη να παράσχουν περισσότερα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία. Ετσι Ελλάδα και Ισπανία  που κατέχουν συστοιχίες Ratriot  PAC -3 δέχθηκαν πιέσεις να βοηθήσουν την Ουκρανία.

Οι ηγέτες της Ε.Ε την περασμένη εβδομάδα σε σύνοδο κορυφής πίεσαν τον Έλληνα πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας να δωρίσουν ορισμένα αμυντικά συστήματα τους στην Ουκρανία.

Κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι έχουν δοθεί «εγγυήσεις» από τις ΗΠΑ για όσο καιρό διαρκέσει η εκχώρηση των Patriot, για την ασφάλεια της χώρας απέναντι στην τουρκική απειλή, χωρίς να δίνονται περαιτέρω εξηγήσεις για το τι είδους «εγγυήσεις» προσφέρονται.

Τελικά εμείς όποια χώρα έχει ανάγκη θα στέλνουμε  οπλικά συστήματα και θα απογυμνώνουμε την χώρα απο άμυνα;

Στην ίδια “λογική” του αφοπλισμού της χώρας, έδωσαν το 2021 στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας με την Σαουδική Αραβία,και μια συστοιχία πυραύλων patriot, όπου  για την αγορά τους διαθέσαμε περίπου 1 δις ευρώ και ως αντάλλαγμα έστειλαν πακέτο δώρου 10 εκ.$ μόνο που κατέληξαν σε λογαριασμό της PWC αντί του Δημοσίου και ποτέ δεν μάθαμε τον προορισμό τους.

Να επισημάνω ότι η συστοιχία Patriot PAC-3 αξίας 1 δίς ευρώ παραμένει στην Σάουδική Αραβία.

Το Patriot είναι ένα σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος μεγάλης εμβέλειας, μεγάλου υψόμετρου, παντός καιρού, σχεδιασμένο για να νικήσει προηγμένες απειλές, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων, αεροσκαφών και πυραύλων κρουζ. Αποδείχθηκε μαχητικά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Desert Storm το 1991. Το Patriot μπορεί να εμπλέξει πολλούς στόχους ταυτόχρονα ακόμη και σε περιβάλλον βαρέων ηλεκτρονικών αντίμετρων.

Το σύστημα Patriot αποτελείται από το όχημα διοίκησης και ελέγχου AN/MSQ-104 (Μονάδα πυρκαγιάς), το πολυλειτουργικό σύστημα ραντάρ συστοιχίας AN/MPQ-53, ένα ηλεκτρονικό όχημα ηλεκτροπαραγωγής, μια ομάδα ιστού κεραίας για επικοινωνίες και έως και 16 απομακρυσμένες εκτοξεύσεις Σταθμοί M901, κάθε M901 περιέχει 4 έτοιμους να εκτοξεύσει πυραύλους Patriot σφραγισμένους σε κάνιστρα. Επιπλέον, ορισμένα άλλα οχήματα πρέπει να αναπτυχθούν με κάθε σύστημα Patriot για την παροχή νέων πυραύλων στους σταθμούς εκτόξευσης, επισκευής και άλλων καθηκόντων υλικοτεχνικής υποστήριξης. Μέχρι σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Ιαπωνία, το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, η Ταϊβάν και η Ελλάδα έχουν αγοράσει και τοποθετήσει το προηγμένο σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος MIM-104.

Σύμφωνα με την εταιρεία Deagel, η οποία είναι ένας μικρός κλάδος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, ένας από τους πολλούς μυστικούς οργανισμούς, που συλλέγουν δεδομένα για σκοπούς λήψης αποφάσεων υψηλού επιπέδου και προετοιμάζουν εμπιστευτικά έγγραφα ενημέρωσης για υπηρεσίες ,το 2022,η Ελλάδα φαίνεται να έχει  στην κατοχή της τους Patriot που ζητάει η Αμερική να παραδώσουμε στους Ουκρανούς. Όμως σύμφωνα με τα αρχεία της Deagel πάλι το 2022 δεν  φαίνεται να κατέχει πλέον τους S-300  , γιατί δεν φαίνεται καταγεγραμμένος ως περιουσία της Ελλάδας.

Αλλά και σύμφωνα με ρώσικα δημοσιεύματα, φέρεται να έχουν παραδώσει στην Ουκρανία νεότερη έκδοση των S-300 εμβέλειας 150χλμ, έκδοση την οποία η Ρωσία πούλησε σε συμμαχικές χώρες και μόνο. Τα δημοσιεύματα φωτογραφίζουν την Ελλάδα, χωρίς να την κατονομάζουν, αφού στην φωτογραφία του δημοσιεύματος φαίνεται η δοκιμή των Ελληνικών πυραύλων s-300.

Το 2022 ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αρνήθηκε να δώσει  σαφή απάντηση,  όχι μόνο για το αν έχουμε δώσει S-300, αλλά αρνήθηκε να ενημερώσει την Βουλή σχετικά με  τον στρατιωτικό εξοπλισμό που έχουμε δώσει στους Ουκρανους.

Ρώσος Ναύαρχος επικαλείται οτι η Ελλάδα απέστειλε στην Ουκρανία S-300 με απώλειες 36 νεκρούς του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού

Μάλιστα ο ίδιος αναφέρει ότι η πρώτη παρτίδα των S-300  καταστράφηκε ολοσχερώς καί μαζί της βρήκαν τραγικό θάνατο 36 Ελληνές του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού όπου συνόδευσαν τό φορτίο αυτό στήν Ουκρανία.

Η ελληνική πλευρά αδιαφορεί πλήρως για τους διεθνείς περιορισμούς που δεν επιτρέπουν την εξαγωγή όπλων σε εκείνες τις περιοχές όπου αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και να συμβάλει στην όξυνση των συγκρούσεων.
«Τα πεπρωμένα μας συνδέονται. Η Ουκρανία είναι μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Η επιθετικότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι μια επίθεση ενάντια σε όλες τις αρχές που αγαπάμε», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην σύνοδο κορυφής των Βερσαλλιών τόν Φεβρουάριο του 2023 και παρά το εμπάργκο του 2014 τα κράτη μέλη της ΕΕ  εξήγαγαν όπλα στη Ρωσία εώς το 2020.

Η Ρωσία συνέχισε να αγοράζει όπλα της ΕΕ τουλάχιστον μέχρι το 2020.
Εδώ θα δείτε τα κράτη μέλη της ΕΕ που παρά το εμπάργκο του 2014 εξήγαγαν όπλα στη Ρωσία !!!!

Βλέπουμε τελικά πόσο αντιφατικά είναι όλα αυτά που μας λένε και τελικά η Αμερική που μας δίνει εγγυήσεις γιατί δεν δίνει απο τους δικούς της Patriot PAC-3 σύμφωνα με την καταγραφή της Diegel η Αμερική κατέχει 70 κομμάτια Patriot.

Η ασφάλεια είναι το άλφα και το ωμέγα για την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον πλανήτη, για την δημοκρατία, την οικονομία, την φυσιολογία, την υγεία, το περιβάλλον μας.

Η Ευρώπη είναι το περιβάλλον μας … Μια δυνατή φωνή στην Ευρώπη και στην Ελλάδα έχει αντίλαλο σε όλο τον πλανητικό ιστό.

Η Ευρώπη μπορεί να γίνει μια φωνή μέσα σε μια λογική διεργασία, να σέβεται τον εαυτό της και όχι να γίνεται υπόδουλη σκοτεινών πολυεθνικών  και οτιδήποτε άλλο.

Φαίνεται πραγματικά στις μέρες μας ότι η Ευρώπη δεν έχει οντότητα.

Η Ελλήνων Συνέλευση θα δώσει οντότητα  στην Ευρώπη ασφαλίζοντας την φυσιολογία κάθε ευρωπαίου πολίτη και η ασφάλεια είναι πολύ μεγάλο θέμα ιδιαίτερα τώρα που κλονίζεται η ασφάλεια της Ευρώπης τόσο οικονομικά τόσο και κοινωνικά.

ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠ.ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

email: e.delagrammatika@eurovouli.gr     Τηλ:  6976653520

ΣΕΛΊΔΑ ΣΤΟ facebook : Δελαγραμμάτικα Ελευθερία- Υπ.Ευρωβουλευτης Ελλήνων Συνέλευσις 

ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ twitter Χ :   Δελαγραμματικά Ελευθερία @EDelagrammatika

ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ instagram: Δελαγραμμάτικα Ελευθερία- Υπ.Ευρωβουλευτής Ελλήνων Συνέλευσις  

ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ :  Tik-Tok

https://delagrammatikaeleftheria.gr/2024/04/23/dinoume-patriot-pac-3-kai-s-300-stin-oukrania-me-engyiseis-tis-amerikis/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3UxPROEsDIgT6GGy058JFQg_xFki6hMQod_qIS2mJtIZdLEJ8xuBF8D3Y_aem_Ac0dqPPOZ9aywhqH389heSQHY0W3BAw4woQJ67Euj_JybEXadsN10odMaPdFtxhIhPqb1txi41TpDu_2wx63Psv2

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια