ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ Απρίλιος 2024:Αντικατάσταση και μείωση πληθυσμού για καλύτερη ποιότητα ζωής!

 



Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Blackrock, Λάρι Φινκ, μίλησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) και αναφέρθηκε στο αγαπημένο τους θέμα, την μείωση του πληθυσμού. Που μεταξύ άλλων οφελών για τον κόσμο, θα βοηθήσει στην αντικατάσταση ανθρώπων

με μηχανές, όπου οι χώρες με μειωμένο πληθυσμό θα είναι καλύτερα προετοιμασμένες για τα κοινωνικά προβλήματα που προκύπτουν από την αντικατάσταση των μηχανών από τον άνθρωπο.

Μιλώντας στην Ειδική Συνάντηση του WEF για την Παγκόσμια Συνεργασία, την Ανάπτυξη και την Ενεργειακή Ανάπτυξη κατά τη διάρκεια ενός πάνελ με θέμα Investing Amid Global Fracture , ο Fink είπε ότι θα υπάρξει χάσμα μεταξύ των αναπτυσσόμενων χωρών της μεσαίας τάξης που έχουν θεμέλια και εκπαίδευση και των αναπτυσσόμενων χωρών που έχουν αυξανόμενο πληθυσμό αλλά λίγη εκπαίδευση.

Με αυτό το χάσμα, ο Fink υποστήριξε ότι οι ανεπτυγμένες χώρες με μειωμένο πληθυσμό θα ήταν οι μεγάλοι νικητές όσον αφορά την ποιότητα ζωής, επειδή θα έχουν όλες τις τεχνολογίες για να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και να ανυψώσουν το βιοτικό τους επίπεδο.

Μπορώ να υποστηρίξω ότι στις ανεπτυγμένες χώρες οι μεγάλοι νικητές είναι χώρες που έχουν μειωμένο πληθυσμό [] Αυτές οι χώρες θα αναπτύξουν γρήγορα τη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογία [] Τα κοινωνικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει κάποιος στην αντικατάσταση των ανθρώπων από μηχανές θα είναι πολύ πιο εύκολα σε αυτές χώρες που έχουν μειωμένο πληθυσμό

Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock Larry Fink, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, Απρίλιος 2024

Ενδιαφέρον έχει και η συνέχεια της ομιλίας του, που παρουσιάζει ουσιαστικά την ατζέντα μείωσης πληθυσμού και αντικατάστασης απο μετανάστες τρίτων χωρών. Μάλιστα ενώ ξεκινάει μιλώντας για σχέδιο, καταλήγει στο να λέει πως οι χώρες που αντιδρούν είναι ξενοφοβικές:

Πάντα πιστεύαμε ότι η μείωση του πληθυσμού είναι αιτία για αρνητική ανάπτυξη, αλλά στις συνομιλίες μου με την ηγεσία αυτών των μεγάλων, ανεπτυγμένων χωρών που έχουν ξενοφοβικές μεταναστευτικές πολιτικές, δεν επιτρέπουν σε κανέναν να εισέλθει.

Αν η υπόσχεση, πρόκειται να πραγματοποιηθεί, εάν η υπόσχεση όλων αυτών μεταμορφώσει την παραγωγικότητα, που οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι θα είναι σε θέση να ανυψώσει το βιοτικό επίπεδο των χωρών, θα είναι η μείωση πληθυσμών.

Για τον Φινκ, λιγότεροι άνθρωποι σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωής στον ανεπτυγμένο κόσμο. Για τους αυξανόμενους πληθυσμούς στον τρίτο κόσμο, ιδιαίτερα στην Αφρική, η εκπαίδευση και η μετανάσταυση θα είναι το κλειδί, σύμφωνα με τον CEO της BlackRock.

Το παράδειγμα της αρνητικής αύξησης του πληθυσμού πρόκειται να αλλάξει και τα κοινωνικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει κάποιος στην αντικατάσταση των μηχανών με τον άνθρωπο θα είναι πολύ πιο εύκολα σε εκείνες τις χώρες που έχουν μειωμένο πληθυσμό , είπε ο Φινκ.

Για εκείνες τις χώρες που έχουν αυξανόμενο πληθυσμό, η απάντηση θα είναι η εκπαίδευση για εκείνες τις χώρες που δεν έχουν θεμέλια κράτους δικαίου ή εκπαίδευσης, εκεί οι διαφορές θα γίνονται όλο και πιο ακραίες , πρόσθεσε.

Άρα έχουμε (για άλλη μια φορά) την παραδοχή, πως η μείωση πληθυσμού και ταυτόχρονα η αντικατάσταση πληθυσμών απο τρίτες χώρες είναι η ατζέντα της ελίτ του Νταβός.

Ας δούμε τώρα ποιος τα καταφέρνει καλύτερα να εξυπηρετήσει αυτή την ατζέντα:

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε τον πρωθυπουργό να λέει ακριβώς αυτά που θα ήθελε να ακούσει ο διευθύνων σύμβουλος της Blackrock.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι “το πιο φλέγον σαν διάσταση του δημογραφικού ζητήματος δεν είναι η θέση κάποιων ακραίων ότι τάχα θα εξαφανιστεί το ελληνικό έθνος” Και αυτό όπως εκτίμησε το ελληνικό έθνος έχει αποδείξει για πολλούς αιώνες τώρα ότι και αντέχει και ανανεώνεται και εμπλουτίζεται.

“Πρέπει να ανοίξει επιτέλους και στη δική μας χώρα χωρίς προκαταλήψεις και ακραίες λαϊκίστικες κορώνες” και το θέμα της ένταξης στην ελληνική κοινωνία των νόμιμων μεταναστών.”

Παρακάτω βλέπουμε την ταχύτατη μείωση πληθυσμού ανα περιφέρεια:




Και εδώ βλέπουμε τα χαμηλότερα (στην ουσία ανύπαρκτα), επιδόματα παιδιών στην Ελλάδα…






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια