ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Καρμίνιο ή Καρμίνη – τοξικότητα, παρενέργειες, ασθένειες και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

 



Η καρμίνη ;ή καρμίνιο είναι μια κόκκινη χρωστική ουσία ή βαφή που μπορεί να προέρχεται από έντομα. Αυτά τα έντομα, που αναφέρονται ως Dactylopius coccus , προέρχονται από τη Νότια Αμερική και το Μεξικό που ζουν ως παράσιτα σε φυτά κάκτων. Η χρωστική ουσία μπορεί να ληφθεί από το σώμα και τα αυγά του εντόμου. Η καρμίνη χρησιμοποιείται συνήθως ως χρωστική τροφίμων και ως χρωστική σε καλλυντικά προϊόντα καθώς και σε υφάσματα. Μπορεί να περιγραφεί φυσικά ως σκούρα μωβ-καφέ μάζα, έντονο κόκκινο ή σκούρο κόκκινο σκόνη .

Η καρμίνη μπορεί επίσης να αναγνωριστεί με άλλα ονόματα, όπως καρμίνη 5297, καρμίνη εξαιρετικά λεπτό, καρμινικό οξύ, λίμνη καρμινικού οξέος, φυσικό κόκκινο 4 και υγρό τριαντάφυλλο Β. Η καρμίνη έχει τον μοριακό τύπο C 22 20 13 και τον αριθμό Ε E120. Ανήκει στην κατηγορία των οργανικών ενώσεων που αναφέρονται ως ανθρακενοκαρβοξυλικά οξέα, τα οποία περιέχουν μια ομάδα καρβοξυλικού οξέος συνδεδεμένη με ένα σύστημα δακτυλίου ανθρακενίου.

 

Κατάλογος γνωστών παρενεργειών

Υπάρχουν μόνο λίγες γνωστές παρενέργειες της έκθεσης σε καρμίνη στον άνθρωπο. Ένα από αυτά είναι ότι έχει βρεθεί ότι σχετίζεται με σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις. Επιπλέον, η έκθεση στην καρμίνη μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ζάλη, αδυναμία, ναυτία, ερεθισμό των ματιών, του δέρματος, της αναπνευστικής οδού και του πεπτικού συστήματος. Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις περιβαλλοντικές παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει η καρμίνη, εκτός από το ότι υπάρχει υποψία ότι είναι περιβαλλοντική τοξίνη.

Τα συστήματα του σώματος επηρεάζονται από την καρμίνη

Τα συστήματα του σώματος που η καρμίνη μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς είναι το σώμα, το αναπνευστικό, το οφθαλμικό και το πεπτικό σύστημα.

Είδη που μπορεί να περιέχουν καρμίνη

Σύμφωνα με μια καταχώριση που δημοσιεύτηκε από το FoodConstrued.com , μερικά από τα είδη στα οποία μπορεί να υπάρχει καρμίνη περιλαμβάνουν προϊόντα διατροφής, όπως γιαούρτι , καραμέλα, ποτά, σάλτσα μήλου, αρτοσκευάσματα, όπως κέικ, μπισκότα και πίτες και ποτά με κόκκινο χρώμα. Επιπλέον, μπορεί να υπάρχει σε μαρμελάδες, ζελέ, παγωτό, λουκάνικα, αποξηραμένα ψάρια, μηλίτη, κεράσια μαρασκίνο και προϊόντα ντομάτας. Επιπλέον, η χρωστική μπορεί να βρεθεί σε μη εδώδιμα είδη, όπως φαρμακευτικά προϊόντα, υφάσματα, προϊόντα προσωπικής φροντίδας και καλλυντικά.

Πώς να αποφύγετε την καρμίνη

Σύμφωνα με μια καταχώριση που δημοσιεύτηκε από το MNN.com ένας τρόπος για να αποφύγετε την καρμίνη είναι να ελέγξετε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων και τη λίστα συστατικών. Εάν η λίστα συστατικών έχει τις λέξεις “Cochineal”, “Cochineal Extract”, “Carmine”, “Crimson Lake”, “Natural Red 4”, “CI 75470” ή “E120”, το τρόφιμο ή το προϊόν περιέχει την κόκκινη χρωστική καρμίνη .

Πού να μάθετε περισσότερα

Περίληψη

Η καρμίνη είναι μια κόκκινη βαφή που παρασκευάζεται από το έντομο γνωστό ως Dactylopius coccus, το οποίο είναι εγγενές στη Νότια Αμερική και το Μεξικό και ζει σε φυτά κάκτων ως παράσιτα. Μπορεί να βρεθεί σε τρόφιμα, φαρμακευτικά προϊόντα, υφάσματα, προϊόντα προσωπικής φροντίδας και καλλυντικά προϊόντα.
Η καρμίνη μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ζάλη, αδυναμία, ναυτία, ερεθισμό των ματιών, του δέρματος, της αναπνευστικής οδού και του πεπτικού συστήματος.
Η καρμίνη μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς το δέρμα, το αναπνευστικό, το οφθαλμικό και το πεπτικό σύστημα.
Η καρμίνη υποπτεύεται μόνο ότι είναι περιβαλλοντική τοξίνη.

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

EWG.org

Food-Info.net

PubChem.NCBI.NLM.NIH.gov

ToxNet.NLM.NIH.gov

FoodConstrued.com

MNN.com

 naturalpedia

ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ Η Ε.ΣΥ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ. ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ.  ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟΙ ΕΛΕΝΓΧΟΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ.

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια