ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Οι Ουκρανοί κτυπούν πάλι το ρωσικό έδαφος με το ΝΑΤΟ που μόνο αυτό ξέρει την στόχευση με αμερικάνικους πυραύλους στη νότια Ρωσία

 



Πώς θα απαντήσει τώρα η Μόσχα

Ουκρανικά βλήματα cruise και drones μακρού βεληνεκούς κτύπησαν εκ νέου το ρωσικό έδαφος στο Κράσνοντας πριν λίγο.

Φαίνεται ότι οι μαριονέτες του Κιέβου και του ΝΑΤΟ δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα από το ρωσικό πλήγμα με τον διηπειρωτικό πύραυλο RS-26 Oreshnik που κτύπησε με έξι κεφαλές το ουκρανικό εργοστάσιο πυραύλων και διαστημικών πυραύλων Pivdenmash πρώην Yuzhmash, στο Ντνίπρο και το κατέστρεψε ολοκληρωτικά. Διότι εκτελούν εντολές της σιωνιστικής “ελίτ” που θέλει να σύρει τον πλανήτη σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο

 

Αναμένεται η ρωσική απάντηση η οποία ίσως είναι πιο ευρεία από αυτή που υπήρξε με τον RS-26, η οποία ήταν εντυπωσιακή αλλά δεν έπληξε τον Ζελένσκι εκεί που πραγματικά «πονάει»: Στην παραγωγή ενέργειας.

Νέο βίντεο δείχνει το ρωσικό ICBM να χτυπά την Ντνίπρο σήμερα το πρωί. Είναι η πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία που ένα ICBM χρησιμοποιείται σε πόλεμο. Απίστευτο πλάνα πάτήστε τον σύνδεσμο απο κάτω:

 

https://x.com/i/status/1859562244410888634

Το Κρασνοντάρ ή Κρασναντάρ, είναι πόλη της νότιας Ρωσίας, πρωτεύουσα του Κράι Κρασνοντάρ (γνωστό επίσης και ως Κουμπάν) είναι μία από τις μεγαλύτερες και πολυπληθέστερες πόλεις στη νότια Ρωσία.

Ένα σημαντικό οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο του βόρειου Καυκάσου και της νότιας Ομοσπονδιακής Περιφέρειας , το κέντρο της ιστορικής και γεωγραφικής περιοχής του Κουμπάν.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2021 έχει 1.3 εκατομμύρια κατοίκους και είναι πρωτεύουσα της περιφέρειας του Κρασνοντάρ.

Στο μεταξύ, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν κατηγόρησε τις ΗΠΑ για κλιμάκωση της έντασης και των προκλήσεων, υποστηρίζοντας ότι η κορεατική χερσόνησος βρίσκεται σήμερα – περισσότερο από ποτέ – αντιμέτωπη με τον κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου, μεταδίδει σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Κατά την ομιλία του χθες σε αμυντική έκθεση στην Πιονγκγιάνγκ, ο Κιμ υποστήριξε ότι είχε επιδιώξει διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον, αλλά το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε την «επιθετική και εχθρική» πολιτική των ΗΠΑ εναντίον της Βόρειας Κορέας, αναφέρει το δημοσίευμα του KCNA.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού των οπλικών συστημάτων της Βόρειας Κορέας, ενώ δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας ώστε να ενισχύσει την στρατηγική της θέση.

Ρωσία: «Ο επόμενος στόχος μας μπορεί να είναι αμερικανική βάση αντιπυραυλικής άμυνας στο Ρετζίκοβο της Πολωνίας»!

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι η νέα αμερικανική βάση αντιπυραυλικής άμυνας στο Ρετζίκοβο της βόρειας Πολωνίας έχει πλέον στοχοποιηθεί από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και είναι πιθανόν να αποτελέσει το επόμενο «πεδίο προσγείωσης» του RS-26 Oreshnik.

Ο RS-26 Oreshnik σήμερα τα ξημερώματα μετέτρεψε σε έναν απέραντο τάφο μια ουκρανική υπόγεια εγκατάσταση παραγωγής βαλλιστικών βλημάτων με 100άδες εργαζόμενους σε αυτή, έκτασης 100 στρεμμάτων.

«Δεδομένης της φύσης και του επιπέδου των απειλών που τίθενται από τέτοιες δυτικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, η βάση πυραυλικής άμυνας στην Πολωνία εδώ και καιρό έχει προστεθεί στη λίστα με τους στόχους κατά προτεραιότητα για πιθανή καταστροφή, η οποία, εάν χρειαστεί, μπορεί να εκτελεστεί με ευρεία γκάμα προηγμένων όπλων», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μ.Ζαχάροβα.

Η βάση αντιαεροπορικής άμυνας, που βρίσκεται στην πόλη Ρετζίκοβο κοντά στις ακτές της Βαλτικής και αποτελεί τμήμα μιας ευρύτερης πυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ, ξεκίνησε την λειτουργία της στις 13 Νοεμβρίου.

«Πρόκειται για ένα ακόμα ειλικρινά προκλητικό βήμα σε μια σειρά από βαθιά αποσταθεροποιητικές ενέργειες από τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία στη στρατηγική σφαίρα», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η Πολωνία απάντησε ότι δεν υπάρχουν πυρηνικοί πύραυλοι στην αμερικανική στρατιωτική βάση της χώρας και αυτή προορίζεται για άμυνα και όχι για επίθεση.

Η αμερικανική βάση εντάσσεται στην ευρύτερη πυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ που ονομάζεται «Aegis Ashore», που σύμφωνα με τη συμμαχία μπορεί να αναχαιτίσει από μικρού έως μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους, αλλά όχι διηπειρωτικούς.

Λίγες ώρες πριν έπεσε στην Ευρώπη ο πρώτος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος στην ιστορία κτυπώντας την Ουκρανία με έξι κεφαλές, ευτυχώς συμβατικές.

Οι Ρώσοι εμφάνισαν στην Κόκκινη Πλατεία διηπειρωτικό βλήμα με την φράση «Μετά από μένα υπάρχει η σιωπή»

..

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια